“Ružno pače” i “Crvenkapa” u DPRS: Dani teatra i lutkarstva uz najljepše bajke

M. M.
“Ružno pače” i “Crvenkapa” u DPRS: Dani teatra i lutkarstva uz najljepše bajke

BANjALUKA - Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade svake godine obilježava se 20. marta, a tim datumom počinje i Svjetska nedjelja izvođačkih umjetnosti, koja obuhvata Dan lutkarstva 21. marta, Dan pantomime 22. marta i Dan pozorišta 27. marta.

Na repertoaru Dječijeg pozorišta Republike Srpske, u skladu s tim, večeras (subota) je “Ružno pače” , u režiji Aleksandre Spasojević, a sutra (nedjelja), sa početkom u 11 časova biće odigrana “Crvenkapa” u režiji Živomira Jokovića.

- Uz sve epidemiološke mjere, dezinfekciju prostora i brojne preventivne radnje kojima se onemogućava da DPRS bude izložen rizicima zaraze, ansambl nacionalnog teatra dosljedno istrajava u svojoj misiji promovisanja vrhunske umjetnosti i kulture neophodne za razvoj djece - navode iz DPRS, osvrćući se posebno na rad teatra i važnost pozorišta za djecu u vremenu pandemije, kada je posao svih posebno otežan.

Slogan ovogodišnje kampanje povodom Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade je: “Odvedite dijete u pozorište”.

- Referišući se na međunarodni slogan, nacionalni teatar za djecu i dalje promoviše svoj slogan - “Budite uz Dječije pozorište”. Dječije pozorište je uz vas - dodaju iz DPRS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana