“Професионалац” подиже завјесу фестивала у Требињу

Агенције
“Професионалац” подиже завјесу фестивала у Требињу

Требиње - Фестивал фестивала, позоришна смотра која ће бити одржана у позоришној сали Културног центра Требиње, почиње сутра и до сљедећег петка пружиће публици у Требињу могућност да погледа бројне представе из региона.

На фестивалу ће бити изведено седам представа ансамбала из БиХ,  Републике Српске, Црне Горе, Хрватске и Македоније.

Свечано отварање фестивала је сутра у 20.30 часова, а фестивал ће званично отворити представа “Професионалац” Театра “Тотал” из Високог.

Овај комад, настао по дјелу славног Душана Ковачевића, режирао је Јасенко Музаферија. Други дан фестивала предвиђен је за Театар “Kunstwestatt”, Младински образовни форум из Македоније, који ће извести представу “Немам каде да се вратим” у режији Денија Стојанова. Комад “Код Лепанта, сунце моје”, у режији Мирка Ђинђића, Аматерске казалишне удруге “Кунтрата” из Хрватске биће одигран трећег, а “Госпођица Јулија”, у режији Фуада Табучића, Културног центра “Кула” из Србије четвртог дана фестивала. Пети и шести фестивалски дани предвиђени су за Друштво социолога Црне Горе и Центра за културу Мојковац, који ће одиграти комад “Драга моја Јелена Сергејевна” у режији Филипа Меденице, те за Позориште “Стеван Сремац” из Србије, чији ансамбл ће одиграти представу “Случајна смрт једног анархисте” у режији Игора Павловића. 

Фестивал ће затворити представа Градског позоришта Требиње “Један слуга, два господара”, у режији Жељка Милошевића, која ће бити одиграна посљедњег дана фестивала.

Током трајања фестивала планирани су музички и сценски перформанси у центру града у извођењу студената Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, те глумаца из позоришта која наступају у званичном програму и музичара из Београда и Требиња. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана