“Profesionalac” podiže zavjesu festivala u Trebinju

Agencije
“Profesionalac” podiže zavjesu festivala u Trebinju

Trebinje - Festival festivala, pozorišna smotra koja će biti održana u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje, počinje sutra i do sljedećeg petka pružiće publici u Trebinju mogućnost da pogleda brojne predstave iz regiona.

Na festivalu će biti izvedeno sedam predstava ansambala iz BiH,  Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije.

Svečano otvaranje festivala je sutra u 20.30 časova, a festival će zvanično otvoriti predstava “Profesionalac” Teatra “Total” iz Visokog.

Ovaj komad, nastao po djelu slavnog Dušana Kovačevića, režirao je Jasenko Muzaferija. Drugi dan festivala predviđen je za Teatar “Kunstwestatt”, Mladinski obrazovni forum iz Makedonije, koji će izvesti predstavu “Nemam kade da se vratim” u režiji Denija Stojanova. Komad “Kod Lepanta, sunce moje”, u režiji Mirka Đinđića, Amaterske kazališne udruge “Kuntrata” iz Hrvatske biće odigran trećeg, a “Gospođica Julija”, u režiji Fuada Tabučića, Kulturnog centra “Kula” iz Srbije četvrtog dana festivala. Peti i šesti festivalski dani predviđeni su za Društvo sociologa Crne Gore i Centra za kulturu Mojkovac, koji će odigrati komad “Draga moja Jelena Sergejevna” u režiji Filipa Medenice, te za Pozorište “Stevan Sremac” iz Srbije, čiji ansambl će odigrati predstavu “Slučajna smrt jednog anarhiste” u režiji Igora Pavlovića. 

Festival će zatvoriti predstava Gradskog pozorišta Trebinje “Jedan sluga, dva gospodara”, u režiji Željka Miloševića, koja će biti odigrana posljednjeg dana festivala.

Tokom trajanja festivala planirani su muzički i scenski performansi u centru grada u izvođenju studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, te glumaca iz pozorišta koja nastupaju u zvaničnom programu i muzičara iz Beograda i Trebinja. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana