Признање за комад ДПРС-а “Сирано де Бержерак”: Класика занимљива савременом гледаоцу

М. М.
Признање за комад ДПРС-а “Сирано де Бержерак”: Класика занимљива савременом гледаоцу

БАЊАЛУКА - Представа Дјечијег позоришта Републике Српске “Сирано де Бержерак”, Игора Бојовића, у режији Југа Радивојевића, освојила је награду “Слободанка Цаца Алексић” за најбољу режију представе за дјецу у 2019/20. години, а коју је установило Позориштанце “Пуж” из Београда. Награда се додјељује у част Цаци Алексић, која је уз Бранка Милићевића Коцкицу била оснивач овог театра за дјецу.

Жири у саставу драматург Татјана Петернек Алексић, директор “Пужа” Ђоко Булајић и режисер Милош Јагодић у образложењу је навео да је маштовит и комуникативан редитељски приступ, прилагођен узрасту коме је намијењен, допринио да драмски текст Игора Бојовића, ослоњен на класику, буде приступачан и занимљив савременом младом гледаоцу.

- Духовита рјешења и разиграна игра глумаца, као посљедица редитељског промишљања, резултирали су осмишљеном цјелином и јединственом сликом са јасним редитељским потписом на трагу стваралаштва Слободанке Цаце Алексић - стоји у објашњењу.

Свечаност уручења награде и умјетнички програм у част Слободанке Цаце Алексић биће одржани данас у 12 часова у Позориштанцу “Пуж” у Београду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана