Priznanje za komad DPRS-a “Sirano de Beržerak”: Klasika zanimljiva savremenom gledaocu

M. M.
Priznanje za komad DPRS-a “Sirano de Beržerak”: Klasika zanimljiva savremenom gledaocu

BANjALUKA - Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske “Sirano de Beržerak”, Igora Bojovića, u režiji Juga Radivojevića, osvojila je nagradu “Slobodanka Caca Aleksić” za najbolju režiju predstave za djecu u 2019/20. godini, a koju je ustanovilo Pozorištance “Puž” iz Beograda. Nagrada se dodjeljuje u čast Caci Aleksić, koja je uz Branka Milićevića Kockicu bila osnivač ovog teatra za djecu.

Žiri u sastavu dramaturg Tatjana Peternek Aleksić, direktor “Puža” Đoko Bulajić i režiser Miloš Jagodić u obrazloženju je naveo da je maštovit i komunikativan rediteljski pristup, prilagođen uzrastu kome je namijenjen, doprinio da dramski tekst Igora Bojovića, oslonjen na klasiku, bude pristupačan i zanimljiv savremenom mladom gledaocu.

- Duhovita rješenja i razigrana igra glumaca, kao posljedica rediteljskog promišljanja, rezultirali su osmišljenom cjelinom i jedinstvenom slikom sa jasnim rediteljskim potpisom na tragu stvaralaštva Slobodanke Cace Aleksić - stoji u objašnjenju.

Svečanost uručenja nagrade i umjetnički program u čast Slobodanke Cace Aleksić biće održani danas u 12 časova u Pozorištancu “Puž” u Beogradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana