Признања Драгани Илић и ансамблу представе “Држава”

Миланка Митрић
Признања Драгани Илић и ансамблу представе “Држава”

БАЊАЛУКА – Додјелом годишњих награда, уз осврт на претходну годину и реализоване представе, у просторијама Бањалучког студентског позоришта затворена је 44. сезона и отворена прича о плановима за јубиларну 45. сезону, у које овај театар улази с много наде.

Награда “Ликота” која се додјељује за најбољег глумца аматера, додијељена је ансамблу представе “Држава”, а признање за сарадника, професионалца “Добрица Стефановић” припало је Драгани Илић. Сезону је званично, прикладним говором затворила директорица БСП-а Сања Војводић.

- Награду “Добрица Стефановић” доживљавам као признање за посебну оданост мјесту које највише волим, а то је позориште. Све је ово захваљујући подршци цијеле екипе која је вриједно радила на представи “Сафикада, 'вако је било”. Ово су најтежа времена за позориште, а ова награда управо је доказ да умјетност опстаје упркос свим изазовима - рекла је глумица Драгана Илић.

Сезона у Бањалучком студентском позоришту трајала је пет мјесеци, реализоване су три премијере и неколико пројеката. У протеклој сезони премијерно су приказани комади “Сафикада, вако је било”, “Држава” и “Без поговора”. Реализован је двомјесечни пројекат “Омнибуси младих драматурга из ЕУ и БиХ”, Европска ноћ театра, “Кестенбург подсјетник”, те неколико гостовања.

- На тај начин је Бањалучко студентско позориште реализовало укупно 141 догађај који је према прецизним евиденцијама посјетило укупно 3132 гледаоца, односно у просјеку 22 гледаоца по догађају.

- Почетак 45. сезоне зависиће искључиво од епидемиолошке ситуације, а у плану је да поред обиљежавања традиционалног рођендана у подрум сцени, по први пут организујемо и сусрете ветерана студентског позоришта негдје у јулу. Од програма надамо се реализацији три премијере, манифестације Европска ноћ театра, а свакако најважнији догађај у наредној години биће међународни фестивал студентских позоришта “Кестенбург”. Наредна година биће и прилика да заједно са државним и градским институцијама, те спонзорима коначно завршимо и уредимо гледалиште студентског позоришта, те обновимо свјетлосни парк и тонску опрему - навео је предсједник Скупштине БСП-а Александар Пејаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана