Прича о необичном брачном троуглу ујединила глумце и публику

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- У препуној сали Културног центра Источно Ново Сарајево одиграна је представа "Тешко је рећи збогом" о необичном брачном троуглу, рађена по тексту Мире Гаврана, на граници између комедије и мелодраме.

Динамична прича пуна неочекиваних обрта у којима "жртва" и "прогонитељ" мијењају мјеста, "истине" постају "лажи", а "лажи" постају "истине", ујединила је синоћ глумце и публику у Источном Новом Сарајеву.

Представу је режирала Марија Барна Липковски у продукцији Театра "Вихор" из Београда, насловне улоге тумаче Невена Вукес, Иван Михаиловић и Драгана Дабовић, док је аутор оригиналне музике познати музичар Марко Луис.

Глумиса Невена Вукес након представе рекла је Срни да је публика врло пажљиво пратила представу и да су се гледаоци саживјели са причом.

"Има ли лепше ствари за глумца од тога?", навела је Вукес.

Она је најавила да ће представа бити одиграна вечерас у Фочи, док ће сутра играти на сцени "Јазавца" у Бањалуци, када обиљежавају и седам година путовања ове представа и рада путујућег театра "Вихор".

Иван Михаиловић рекао је Срни да су навикли како публика реагује на ову представу, те да на свим меридијанима публика на сличан начин реагује.

"То значи да је овај комад врло занимљив и препознатљив и да људи одређене ситуације које се догађају у овом комаду препознају и на њих реагују. Оно што је било занимљиво у Источном Сарајеву је архитектура саме сцене гдје је било врло камерно и публика је била јако близу, тако да смо је овдје могли играти неким филмским језиком и филмским средствима што је врло ретко и занимљиво и не дешава се често", рекао је Михаиловић.

Према његовим ријечима, на сцени неких великих позоришта као што је Народно позориште, тај начин глуме не функционише.

"Тамо све мора да буде велико, појачано, што некада умара и некада није довољно органски", изнио је своје утиске Михаиловић након извођења представе у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Његова колегиница и глумица у овој представи Драгана Дабовић је истакла у изјави за Срну да су њих троје на позорници "чули своја осјећања у представи зато што су били близу публике".

"Публика је слушала, била баш присутна, тако да смо и ми после дужег времена, чули писца. Самим тим било је интимније", рекла је Дабовићева.

Невена Вукес, Иван Михаиловић и Драгана Дабовић познати су широј публици из серија "Цват липе на Балкану", "Војна академија", "Бићемо прваци света", "Јужни ветар", "На граници", "Швиндлери", "Балканска међа" и "Коло среће".

Представа "Тешко је рећи збогом" гостовала је у више од 50 градова Србије, региона и Европе, а имала је и неколико извођења у Звездара театру и Опери и театру Мадленијанум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана