Priča o neobičnom bračnom trouglu ujedinila glumce i publiku

Srna
Foto: Srna

ISTOČNO SARAJEVO- U prepunoj sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo odigrana je predstava "Teško je reći zbogom" o neobičnom bračnom trouglu, rađena po tekstu Mire Gavrana, na granici između komedije i melodrame.

Dinamična priča puna neočekivanih obrta u kojima "žrtva" i "progonitelj" mijenjaju mjesta, "istine" postaju "laži", a "laži" postaju "istine", ujedinila je sinoć glumce i publiku u Istočnom Novom Sarajevu.

Predstavu je režirala Marija Barna Lipkovski u produkciji Teatra "Vihor" iz Beograda, naslovne uloge tumače Nevena Vukes, Ivan Mihailović i Dragana Dabović, dok je autor originalne muzike poznati muzičar Marko Luis.

Glumisa Nevena Vukes nakon predstave rekla je Srni da je publika vrlo pažljivo pratila predstavu i da su se gledaoci saživjeli sa pričom.

"Ima li lepše stvari za glumca od toga?", navela je Vukes.

Ona je najavila da će predstava biti odigrana večeras u Foči, dok će sutra igrati na sceni "Jazavca" u Banjaluci, kada obilježavaju i sedam godina putovanja ove predstava i rada putujućeg teatra "Vihor".

Ivan Mihailović rekao je Srni da su navikli kako publika reaguje na ovu predstavu, te da na svim meridijanima publika na sličan način reaguje.

"To znači da je ovaj komad vrlo zanimljiv i prepoznatljiv i da ljudi određene situacije koje se događaju u ovom komadu prepoznaju i na njih reaguju. Ono što je bilo zanimljivo u Istočnom Sarajevu je arhitektura same scene gdje je bilo vrlo kamerno i publika je bila jako blizu, tako da smo je ovdje mogli igrati nekim filmskim jezikom i filmskim sredstvima što je vrlo retko i zanimljivo i ne dešava se često", rekao je Mihailović.

Prema njegovim riječima, na sceni nekih velikih pozorišta kao što je Narodno pozorište, taj način glume ne funkcioniše.

"Tamo sve mora da bude veliko, pojačano, što nekada umara i nekada nije dovoljno organski", iznio je svoje utiske Mihailović nakon izvođenja predstave u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Njegova koleginica i glumica u ovoj predstavi Dragana Dabović je istakla u izjavi za Srnu da su njih troje na pozornici "čuli svoja osjećanja u predstavi zato što su bili blizu publike".

"Publika je slušala, bila baš prisutna, tako da smo i mi posle dužeg vremena, čuli pisca. Samim tim bilo je intimnije", rekla je Dabovićeva.

Nevena Vukes, Ivan Mihailović i Dragana Dabović poznati su široj publici iz serija "Cvat lipe na Balkanu", "Vojna akademija", "Bićemo prvaci sveta", "Južni vetar", "Na granici", "Švindleri", "Balkanska međa" i "Kolo sreće".

Predstava "Teško je reći zbogom" gostovala je u više od 50 gradova Srbije, regiona i Evrope, a imala je i nekoliko izvođenja u Zvezdara teatru i Operi i teatru Madlenijanum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana