Премијерно одиграна представа "Није човјек ко не умре"

Snežana Tasić
Премијерно одиграна представа "Није човјек ко не умре"

ПРИЈЕДОР - Премијерним извођењем представе “Није човјек ко не умре”,  по тексту Велимира Веље Стојановића, у режији Марка Мисираче у Позоришту Приједор отворена је 67. позоришна сезона.

Режисер Марко Мисирача изразио је задовољство што је очигледно да је комад искомуницирао са публиком и што су глумци јако добро успјели да ухвате егзистенцијалистичке ситуације из театра апсурда и да ту усамљеност и заточеност пренесу на публику.

- Комад написан 70-их година једног сјајног, нажалост, помало заборављеног писца који је широј јавности можда данас више познат као отац Горчина Стојановића. Аутор је само два комада, али сјајна и драго ми је да смо га вратили овдје. Након 28 година се поново игра са потпуно новим значењима, ововременим - рекао је Мисирача

У представи играју као гост Александар Стојковић, глумац Народног позоришта Републике Српске, те глумци Позоришта Приједор Мирела Предојевић, Деан Батоз, Желимир Ривић и Синиша Вучићевић.

Стојковић је рекао да је исту улогу играо 2009. године у матичној кући у режији Жељка Стјепановића, а да је Мисирача овдје додао и сегменте из Стојановићевог другог текста, “Воћни дани” као и мало Чехова да уобличи причу и да добије другу конотацију.

Глумац Позоришта Приједор Деан Батоз рекао је да вјерује да је представа успјела.

- По томе како ју је публика примила вјерујем да ће живјети и да ћемо је са задовољством играти. Белики смо посао урадили, а Марко Мисирача кад долази код нас да режира очекује се добра представа и мислим да смо очекивања испунили - додао је Батоз.

Прије премијерног извођења, промовисана је публикација “У сјећању Раденко Билбија” Марка Мисираче и отворена изложба фотографија из представа у којима је играо или које је режирао Билбија, чиме се приједорски театар присјетио преминулог колеге. С. Та.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана