Premijerno odigrana predstava "Nije čovjek ko ne umre"

Snežana Tasić
Premijerno odigrana predstava "Nije čovjek ko ne umre"

PRIJEDOR - Premijernim izvođenjem predstave “Nije čovjek ko ne umre”,  po tekstu Velimira Velje Stojanovića, u režiji Marka Misirače u Pozorištu Prijedor otvorena je 67. pozorišna sezona.

Režiser Marko Misirača izrazio je zadovoljstvo što je očigledno da je komad iskomunicirao sa publikom i što su glumci jako dobro uspjeli da uhvate egzistencijalističke situacije iz teatra apsurda i da tu usamljenost i zatočenost prenesu na publiku.

- Komad napisan 70-ih godina jednog sjajnog, nažalost, pomalo zaboravljenog pisca koji je široj javnosti možda danas više poznat kao otac Gorčina Stojanovića. Autor je samo dva komada, ali sjajna i drago mi je da smo ga vratili ovdje. Nakon 28 godina se ponovo igra sa potpuno novim značenjima, ovovremenim - rekao je Misirača

U predstavi igraju kao gost Aleksandar Stojković, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske, te glumci Pozorišta Prijedor Mirela Predojević, Dean Batoz, Želimir Rivić i Siniša Vučićević.

Stojković je rekao da je istu ulogu igrao 2009. godine u matičnoj kući u režiji Željka Stjepanovića, a da je Misirača ovdje dodao i segmente iz Stojanovićevog drugog teksta, “Voćni dani” kao i malo Čehova da uobliči priču i da dobije drugu konotaciju.

Glumac Pozorišta Prijedor Dean Batoz rekao je da vjeruje da je predstava uspjela.

- Po tome kako ju je publika primila vjerujem da će živjeti i da ćemo je sa zadovoljstvom igrati. Beliki smo posao uradili, a Marko Misirača kad dolazi kod nas da režira očekuje se dobra predstava i mislim da smo očekivanja ispunili - dodao je Batoz.

Prije premijernog izvođenja, promovisana je publikacija “U sjećanju Radenko Bilbija” Marka Misirače i otvorena izložba fotografija iz predstava u kojima je igrao ili koje je režirao Bilbija, čime se prijedorski teatar prisjetio preminulog kolege. S. Ta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana