Премијерно одиграна "Друга срећа"

Срна
Foto: срна

ПРЊАВОР - Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва (СПКД) "Просвјета" у Прњавору премијерно је пред домаћом публиком одиграла представу "Друга срећа", савремену комедију са драмским елементима.

Синиша Тешановић, који је урадио текст и режију, рекао је синоћ Срни да је драмски текст настајао тако што су глумци кроз игру и импровизацију долазили до ликова, због чега је и рад на представи трајао много дуже него иначе.

"Почели смо крајем октобра 2019. године, а због појаве вируса корона, рад се прекидао и настављао у интервалима. Такође се дешавало да почнемо рад са глумцима, према њима адаптирамо текст, а након неког времена они напусте пројекат, па морамо све испочетка", навео је Тешановић.

Он је напоменуо да је финална верзија текста настала у фебруару и од тада почиње завршна фаза у режији.

"Радња се одвија у Прњавору, али исто тако може да се смјести у било који град или мање мјесто на Балкану. Хтјели смо да покажемо шта све једна конобарица може да доживи у једном дану, а кроз њен лик покушали смо да представимо патње, згоде и незгоде обичног човјека. Ово је горка, животна комедија, вјешто упакована и представљена кроз смијех", каже Тешановић.

Тешановић се у представи обрео и у улози Милета, што је његова јубиларна 50. улога у досадашњој позоришној каријери.

"Овај лик ми је један од најзанимљивијих које сам икад тумачио, и искрено се надам да ће публика прихватити `Другу срећу` као што је то урадила са представама `Женски разговори` и `Јазавац пред судом`, али и да ће нам се након ове представе придружити нови чланови", рекао је он.

Главни улогу, лик конобарице Мире, игра Весна Граховац која каже да је представа доста захтјевнија у односу на све раније у којима је играла и да јој је било најтеже на прави начин изнијети неке емотивне драматуршке сцене.

Весни Врховац у представи су повјерене двије улоге - Живке и професорице Софије.

"Двије различите емоције, два различита лика, од којих ми ниједан није близак у стварном животу, а оба су тешка и захтјевна у сваком погледу. С друге стране, сврха нашег рада и свега што смо до сада направили јесте дружење, опуштање, један вид релаксације", рекла је Врховчева.

Двије улоге припале су и Жарку Аничићу, који је навео да је "Друга срећа" прожета хумором, али и дубоком драмом, патњама приказаних ликова.

"Улога дједа Јанка ми је била захтјевнија јер треба да се изнесе емоција човјека који је пропатио цијели живот, док је лик фитнес тренера Антонија забавнији, иако и он у једном тренутку пати због неких ситуација које га прате у животу", каже Аничић.

У представи "Друга срећа" још играју Нина Јовичић, Нина Павловић, Сандра Стојаковић, Веселин Алексић и Боро Трамошљанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана