Premijerno odigrana "Druga sreća"

Srna
Foto: srna

PRNjAVOR - Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta" u Prnjavoru premijerno je pred domaćom publikom odigrala predstavu "Druga sreća", savremenu komediju sa dramskim elementima.

Siniša Tešanović, koji je uradio tekst i režiju, rekao je sinoć Srni da je dramski tekst nastajao tako što su glumci kroz igru i improvizaciju dolazili do likova, zbog čega je i rad na predstavi trajao mnogo duže nego inače.

"Počeli smo krajem oktobra 2019. godine, a zbog pojave virusa korona, rad se prekidao i nastavljao u intervalima. Takođe se dešavalo da počnemo rad sa glumcima, prema njima adaptiramo tekst, a nakon nekog vremena oni napuste projekat, pa moramo sve ispočetka", naveo je Tešanović.

On je napomenuo da je finalna verzija teksta nastala u februaru i od tada počinje završna faza u režiji.

"Radnja se odvija u Prnjavoru, ali isto tako može da se smjesti u bilo koji grad ili manje mjesto na Balkanu. Htjeli smo da pokažemo šta sve jedna konobarica može da doživi u jednom danu, a kroz njen lik pokušali smo da predstavimo patnje, zgode i nezgode običnog čovjeka. Ovo je gorka, životna komedija, vješto upakovana i predstavljena kroz smijeh", kaže Tešanović.

Tešanović se u predstavi obreo i u ulozi Mileta, što je njegova jubilarna 50. uloga u dosadašnjoj pozorišnoj karijeri.

"Ovaj lik mi je jedan od najzanimljivijih koje sam ikad tumačio, i iskreno se nadam da će publika prihvatiti `Drugu sreću` kao što je to uradila sa predstavama `Ženski razgovori` i `Jazavac pred sudom`, ali i da će nam se nakon ove predstave pridružiti novi članovi", rekao je on.

Glavni ulogu, lik konobarice Mire, igra Vesna Grahovac koja kaže da je predstava dosta zahtjevnija u odnosu na sve ranije u kojima je igrala i da joj je bilo najteže na pravi način iznijeti neke emotivne dramaturške scene.

Vesni Vrhovac u predstavi su povjerene dvije uloge - Živke i profesorice Sofije.

"Dvije različite emocije, dva različita lika, od kojih mi nijedan nije blizak u stvarnom životu, a oba su teška i zahtjevna u svakom pogledu. S druge strane, svrha našeg rada i svega što smo do sada napravili jeste druženje, opuštanje, jedan vid relaksacije", rekla je Vrhovčeva.

Dvije uloge pripale su i Žarku Aničiću, koji je naveo da je "Druga sreća" prožeta humorom, ali i dubokom dramom, patnjama prikazanih likova.

"Uloga djeda Janka mi je bila zahtjevnija jer treba da se iznese emocija čovjeka koji je propatio cijeli život, dok je lik fitnes trenera Antonija zabavniji, iako i on u jednom trenutku pati zbog nekih situacija koje ga prate u životu", kaže Aničić.

U predstavi "Druga sreća" još igraju Nina Jovičić, Nina Pavlović, Sandra Stojaković, Veselin Aleksić i Boro Tramošljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana