Премијерно изведена представа "Дон Жуан"

Срна
Премијерно изведена представа "Дон Жуан"

БЕОГРАД - Савремена адаптација чувеног Молијеровог комада "Дон Жуан" премијерно је изведена на новој позоришној сцени "Театријум", унутар Атријума Ректората Универзитета - Капетан Мишиног здања у Београд.

Представу су режирали Тихомир Станић и Марко Мисирача, а рађена је према слободној адаптацији студента драматургије са Факултета драмских умјетности Виде Давидовић.

Чувени љубавник француског класика претворен је у црногорског јунака који жели да успије у Београду, као што сви са тих простора годинама воле да долазе и у престоници се изборе за важне положаје у друштву.

Јасна алузија на савремену друштвено-политичку ситуацију илуструје криминогени свијет, што свакако актуелизује драму кроз призму сукоба, насиља, ватрених обрачуна као у гангстерским филмовима, преноси Танјуг.

У таквом времену невремена и свијету без части и образа, као из неке друге димензије појавио се неки заводник, коме ту мјесто није, али који успијева да осваја сваку дјевојку која му се нађе на путу.

Како је незасит и никада задовољан, он стално тражи нове изазове, надражаје и чулна задовољства, што га доводи у серију непријатних догађаја који су се отели контроли, што води директно у пропаст.

 Прелијеп амбијент Капетан Мишиног здања редитељи Станић и Мисирача у потпуности су искористили, тако да се глумци шетају по цијелом пространом дворишту-атријуму, што сценско дјело чини веома атрактивном, те је за публику прави доживљај да прати ликове са позорнице. Од глумаца у ефектним епизодним улогама издвајају се Ђорђе Марковић као преварени муж и Лепомир Ивковић у роли оца Дон Жуана.

Остали глумци као Стефан Радоњић у насловној улози, Владан Гајовић као његов стриц помоћник, или разне даме - ТВ звијезде Ивана Дудић и Исидора Грађанин, били су сасвим стандардни и рутински. "Дон Жуан" ће се играти свако вече, закључно са недјељом, 18. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана