Premijerno izvedena predstava "Don Žuan"

Srna
Premijerno izvedena predstava "Don Žuan"

BEOGRAD - Savremena adaptacija čuvenog Molijerovog komada "Don Žuan" premijerno je izvedena na novoj pozorišnoj sceni "Teatrijum", unutar Atrijuma Rektorata Univerziteta - Kapetan Mišinog zdanja u Beograd.

Predstavu su režirali Tihomir Stanić i Marko Misirača, a rađena je prema slobodnoj adaptaciji studenta dramaturgije sa Fakulteta dramskih umjetnosti Vide Davidović.

Čuveni ljubavnik francuskog klasika pretvoren je u crnogorskog junaka koji želi da uspije u Beogradu, kao što svi sa tih prostora godinama vole da dolaze i u prestonici se izbore za važne položaje u društvu.

Jasna aluzija na savremenu društveno-političku situaciju ilustruje kriminogeni svijet, što svakako aktuelizuje dramu kroz prizmu sukoba, nasilja, vatrenih obračuna kao u gangsterskim filmovima, prenosi Tanjug.

U takvom vremenu nevremena i svijetu bez časti i obraza, kao iz neke druge dimenzije pojavio se neki zavodnik, kome tu mjesto nije, ali koji uspijeva da osvaja svaku djevojku koja mu se nađe na putu.

Kako je nezasit i nikada zadovoljan, on stalno traži nove izazove, nadražaje i čulna zadovoljstva, što ga dovodi u seriju neprijatnih događaja koji su se oteli kontroli, što vodi direktno u propast.

 Prelijep ambijent Kapetan Mišinog zdanja reditelji Stanić i Misirača u potpunosti su iskoristili, tako da se glumci šetaju po cijelom prostranom dvorištu-atrijumu, što scensko djelo čini veoma atraktivnom, te je za publiku pravi doživljaj da prati likove sa pozornice. Od glumaca u efektnim epizodnim ulogama izdvajaju se Đorđe Marković kao prevareni muž i Lepomir Ivković u roli oca Don Žuana.

Ostali glumci kao Stefan Radonjić u naslovnoj ulozi, Vladan Gajović kao njegov stric pomoćnik, ili razne dame - TV zvijezde Ivana Dudić i Isidora Građanin, bili su sasvim standardni i rutinski. "Don Žuan" će se igrati svako veče, zaključno sa nedjeljom, 18. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana