Премијера комада Драмског студија “Атријум” сутра у Бањалуци: “Пепељуга” за ново доба

Г.С.
Премијера комада Драмског студија “Атријум” сутра у Бањалуци: “Пепељуга” за ново доба

БАЊАЛУКА - Представа “Пепељуга” Драмског студија “Атријум” премијерно ће бити одиграна сутра у концертној дворани Банског двора Културног центра са почетком у 12 часова.

Комад је рађен према тексту Александра Поповића, а у режији глумице и менторке у студију Александре Спасојевић.

Ову познату бајку, која је једно од омиљених дјела малишана широм свијета, српски писац Александар Поповић обрадио је у драмској форми. Тематско-мотивски слој сродан је истоименим бајкама Шарла Пероа, браће Грим и Вука Караџића иако је радња смјештена у савремени контекст.

- “Пепељугу” нашег чувеног писца Александра Поповића смјестили смо у данашње вријеме. Вријеме у којем владају неке друге норме. Вријеме у којем су наши животи на друштвеним мрежама приказујући лажни сјај. Вријеме у којем су поремећене вриједности живљења. Наша представа на шаљив и помало ироничан начин прича причу о “новом друштву”, нимало лијепом и обећавајућем, нажалост. А оно што ми можемо да допринесемо томе да прогледамо заједно, јесте наш изражај и став о свему, а то је позоришни чин и наша представа. Зато, смијте се слатко уз нашу “Пепељугу”, али размислите коме се смијете - стоји у најави ове представе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана