Premijera komada Dramskog studija “Atrijum” sutra u Banjaluci: “Pepeljuga” za novo doba

G.S.
Premijera komada Dramskog studija “Atrijum” sutra u Banjaluci: “Pepeljuga” za novo doba

BANjALUKA - Predstava “Pepeljuga” Dramskog studija “Atrijum” premijerno će biti odigrana sutra u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra sa početkom u 12 časova.

Komad je rađen prema tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji glumice i mentorke u studiju Aleksandre Spasojević.

Ovu poznatu bajku, koja je jedno od omiljenih djela mališana širom svijeta, srpski pisac Aleksandar Popović obradio je u dramskoj formi. Tematsko-motivski sloj srodan je istoimenim bajkama Šarla Peroa, braće Grim i Vuka Karadžića iako je radnja smještena u savremeni kontekst.

- “Pepeljugu” našeg čuvenog pisca Aleksandra Popovića smjestili smo u današnje vrijeme. Vrijeme u kojem vladaju neke druge norme. Vrijeme u kojem su naši životi na društvenim mrežama prikazujući lažni sjaj. Vrijeme u kojem su poremećene vrijednosti življenja. Naša predstava na šaljiv i pomalo ironičan način priča priču o “novom društvu”, nimalo lijepom i obećavajućem, nažalost. A ono što mi možemo da doprinesemo tome da progledamo zajedno, jeste naš izražaj i stav o svemu, a to je pozorišni čin i naša predstava. Zato, smijte se slatko uz našu “Pepeljugu”, ali razmislite kome se smijete - stoji u najavi ove predstave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana