Представа “Три прасета и још једно” вечерас премијерно у “Јазавцу”

М. М.
Представа “Три прасета и још једно” вечерас премијерно у “Јазавцу”

БАЊАЛУКА - Представа за дјецу “Три прасета и још једно”, рађена по тексту Тоде Николетића, а у режији Белинде Стијак премијерно ће бити одиграна вечерас у Градском позоришту “Јазавац”.

- И у овој представи Градско позориште “Јазавац” наставља да даје шансу младим позоришним ствараоцима па су поред искуснијих колега своје прве професионалне улоге направили студенти Академије умјетности у Бањалуци Катарина Рендић, Милош Ћебић и Анђела Тасић - саопштено је из Градског позоришта “Јазавац”.

Драматург ове представе је Александар Васиљевић, а костимографкиња и сценографкиња Драгана Пурковић Мацан.

У представи играју Велимир Бланић (Вук, Вуле Цуле), Анђела Тасић/Катарина Рендић (Аска, Овца), Јелена Јандрић (Брљо), Милош Ћебић (Крљо) и Павле Павић (Шмрљо).

- Кроз мотиве култне бајке “Три прасета” писац Тоде Николетић се позабавио јако важном темом данашњице, а то је екологија и борба за спас планете. Тоде је један од наших значајнијих живих писаца за дјецу, а издваја се по томе што пише на духовит, занимљив и дјеци разумљив начин. Кроз динамичне сцене испреплетени су ликови прасића, Вука, Аске и још неког. Ова занимљива дружина нам прича причу о храбрости, о томе како помоћи другом у невољи, о заштити природе и о томе да никада није касно да постанемо бољи људи - забиљежила је о комаду режисерка Белинда Стијак.

Аутор музике у представи је Бојан Стијак, кореограф, сарадник за покрет и анимација Марко Дукић, вокални сарадник на сонговима Маја Манојловић, а за израду лутака и дијелова костима задужен је био Зоран Бјелошевић.

Извођење представе “Три прасета и још једно” почиње у 18 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана