Predstava “Tri praseta i još jedno” večeras premijerno u “Jazavcu”

M. M.
Predstava “Tri praseta i još jedno” večeras premijerno u “Jazavcu”

BANjALUKA - Predstava za djecu “Tri praseta i još jedno”, rađena po tekstu Tode Nikoletića, a u režiji Belinde Stijak premijerno će biti odigrana večeras u Gradskom pozorištu “Jazavac”.

- I u ovoj predstavi Gradsko pozorište “Jazavac” nastavlja da daje šansu mladim pozorišnim stvaraocima pa su pored iskusnijih kolega svoje prve profesionalne uloge napravili studenti Akademije umjetnosti u Banjaluci Katarina Rendić, Miloš Ćebić i Anđela Tasić - saopšteno je iz Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Dramaturg ove predstave je Aleksandar Vasiljević, a kostimografkinja i scenografkinja Dragana Purković Macan.

U predstavi igraju Velimir Blanić (Vuk, Vule Cule), Anđela Tasić/Katarina Rendić (Aska, Ovca), Jelena Jandrić (Brljo), Miloš Ćebić (Krljo) i Pavle Pavić (Šmrljo).

- Kroz motive kultne bajke “Tri praseta” pisac Tode Nikoletić se pozabavio jako važnom temom današnjice, a to je ekologija i borba za spas planete. Tode je jedan od naših značajnijih živih pisaca za djecu, a izdvaja se po tome što piše na duhovit, zanimljiv i djeci razumljiv način. Kroz dinamične scene isprepleteni su likovi prasića, Vuka, Aske i još nekog. Ova zanimljiva družina nam priča priču o hrabrosti, o tome kako pomoći drugom u nevolji, o zaštiti prirode i o tome da nikada nije kasno da postanemo bolji ljudi - zabilježila je o komadu režiserka Belinda Stijak.

Autor muzike u predstavi je Bojan Stijak, koreograf, saradnik za pokret i animacija Marko Dukić, vokalni saradnik na songovima Maja Manojlović, a za izradu lutaka i dijelova kostima zadužen je bio Zoran Bjelošević.

Izvođenje predstave “Tri praseta i još jedno” počinje u 18 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana