Представа “Странци у ноћи” затворила “Дане комедије”

Срна

БИЈЕЉИНА - Јубиларни 20. Позоришни фестивал “Дани комедије” у Бијељини затворен је вечерас представом „Странци у ноћи” Народног позоришта Републике Српске у режији Слађане Килибарда.

Умјетнички директор позоришта из Бањалуке Владимир Ђорђевић рекао је новинарима да је текст за представу урадила Ана Ђорђевић по угледу на италијански филм “Савршени странци” и да је тема мушко-женских односа коју обрађује врло савремена, а показује отуђеност и међу блиским људима.

У овом комаду играју Слађана Зрнић, Николина Фригановић, Милка Брђанин, Борис Шавија, Жељко Еркић, Владимир Ђорђевић, Рок Радиша и Софија Ристић.

Глумица Николина Фригановић је уочи извођења представе у Бијељини рекла да је бањалучка публика одлично прихватила и да очекује њено дуго приказивање.

Глумац Рок Радиша је похвалио Фестивал у Бијељини, наводећи да је ово прво учешће Народног позоришта на неком фестивалу ове године, након паузе узроковане епидемијом вируса корона.

“То је нека нада да крећемо ка бољем и да се враћамо нормалом животу”, оцијенио је он.

Током “Дана комедије” у организацији Центра за културу “Семберија” одиграно је пет представа позоришта из Србије и Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана