Predstava “Stranci u noći” zatvorila “Dane komedije”

Srna

BIJELjINA - Jubilarni 20. Pozorišni festival “Dani komedije” u Bijeljini zatvoren je večeras predstavom „Stranci u noći” Narodnog pozorišta Republike Srpske u režiji Slađane Kilibarda.

Umjetnički direktor pozorišta iz Banjaluke Vladimir Đorđević rekao je novinarima da je tekst za predstavu uradila Ana Đorđević po ugledu na italijanski film “Savršeni stranci” i da je tema muško-ženskih odnosa koju obrađuje vrlo savremena, a pokazuje otuđenost i među bliskim ljudima.

U ovom komadu igraju Slađana Zrnić, Nikolina Friganović, Milka Brđanin, Boris Šavija, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Sofija Ristić.

Glumica Nikolina Friganović je uoči izvođenja predstave u Bijeljini rekla da je banjalučka publika odlično prihvatila i da očekuje njeno dugo prikazivanje.

Glumac Rok Radiša je pohvalio Festival u Bijeljini, navodeći da je ovo prvo učešće Narodnog pozorišta na nekom festivalu ove godine, nakon pauze uzrokovane epidemijom virusa korona.

“To je neka nada da krećemo ka boljem i da se vraćamo normalom životu”, ocijenio je on.

Tokom “Dana komedije” u organizaciji Centra za kulturu “Semberija” odigrano je pet predstava pozorišta iz Srbije i Republike Srpske.

Priznanja DIS teatru
Priznanja DIS teatru
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana