Представа „Star” затворила такмичарски дио фестивала „Кестенбург“ у Бањалуци

М. М.
Представа „Star” затворила такмичарски дио фестивала „Кестенбург“ у Бањалуци

Бањалука– Извођењем представе „Star” у режији Лија Јонгчула, Позоришта „Fox” из Јужне Кореје завршен је такмичарски дио Међународног фестивала студентских позоришта „Кестенбург“.

У такмичарском програму ове године, осим поменуте представе су и „Круговрат“ Националне академије за театарску и филмску умјетност „Крсто Сарафов“ из Софије, те представа „The Afterlife“ Омладинског позоришта из Сан Франциска.

У ревијалном програму фестивала вечерас је у два термина одиграна и представа „Цело тело ту ме боли“ Театра на Брду из Београда.Овај комад, у режији Николе Коље Пејаковића је адаптација истоименог комад који је Бањалучанима већ познат са репертоара Градског позоришта „Јазавац“

- Основна премиса је остала иста, тај сукоб између ње као чистокврне и пунокрвне представнице овог времена и њега који је одрастао у неком другом времену. Они су двије стране исте медаље, та нека искључивост која производи сукоб је у ствари вапај двије особе у истом проблему. Иако ми можемо да кажемо коме поклањамо симпатије, ја нисам хтио да осуђујем. Једна и друга страна има своје проблеме које треба да ријеши - рекао је режисер Никола Пејаковић.

Представе „Life“ и „Ноћ богова“ биће одигране сутра у пратећем програму фестивала, на великој сцени Народног позоришта Републике Српске. Представ „Лифе“  биће одиграна у 11 и у 13 часовм док ће „Ноћ богова“ бити одиграна у 18 и 20 часова.

Додјела награда и затварање фестивала биће одржано у сриједу у 12 часова, у вијећници Банског двора Културног центра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана