Predstava „Star” zatvorila takmičarski dio festivala „Kestenburg“ u Banjaluci

M. M.
Predstava „Star” zatvorila takmičarski dio festivala „Kestenburg“ u Banjaluci

Banjaluka– Izvođenjem predstave „Star” u režiji Lija Jongčula, Pozorišta „Fox” iz Južne Koreje završen je takmičarski dio Međunarodnog festivala studentskih pozorišta „Kestenburg“.

U takmičarskom programu ove godine, osim pomenute predstave su i „Krugovrat“ Nacionalne akademije za teatarsku i filmsku umjetnost „Krsto Sarafov“ iz Sofije, te predstava „The Afterlife“ Omladinskog pozorišta iz San Franciska.

U revijalnom programu festivala večeras je u dva termina odigrana i predstava „Celo telo tu me boli“ Teatra na Brdu iz Beograda.Ovaj komad, u režiji Nikole Kolje Pejakovića je adaptacija istoimenog komad koji je Banjalučanima već poznat sa repertoara Gradskog pozorišta „Jazavac“

- Osnovna premisa je ostala ista, taj sukob između nje kao čistokvrne i punokrvne predstavnice ovog vremena i njega koji je odrastao u nekom drugom vremenu. Oni su dvije strane iste medalje, ta neka isključivost koja proizvodi sukob je u stvari vapaj dvije osobe u istom problemu. Iako mi možemo da kažemo kome poklanjamo simpatije, ja nisam htio da osuđujem. Jedna i druga strana ima svoje probleme koje treba da riješi - rekao je režiser Nikola Pejaković.

Predstave „Life“ i „Noć bogova“ biće odigrane sutra u pratećem programu festivala, na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske. Predstav „Life“  biće odigrana u 11 i u 13 časovm dok će „Noć bogova“ biti odigrana u 18 i 20 časova.

Dodjela nagrada i zatvaranje festivala biće održano u srijedu u 12 časova, u vijećnici Banskog dvora Kulturnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana