Представа “Осама - касаба у Њујорку” одиграна у Бањалуци: Емотивна прича о прошлости и садашњости

Миланка Митрић
Представа “Осама - касаба у Њујорку” одиграна у Бањалуци: Емотивна прича о прошлости и садашњости

Бањалука - Представа “Осама – касаба у Њујорку”, Звездара театра из Београда одиграна је вечерас у Народном позоришту Републике Српске, на 23. Театар фесту “Петар Кочић”.

- Живописна прича о безбрижном одрастању, пријатељству, љубави и ратом изазвана емиграција је из форме романа преточена на сцену. Наратор у представи “скаче” из прошлости у садашњост и обрнуто, приповиједајући нам једну, прије свега емотивну причу којој не мањка ни комичног карактера - навео је селектор фестивала Владимир Ђорђевић о овој представи.

У представи играју Андрија Кузмановић, Јован Јовановић, Ива Илинчић, Бранко Јанковић, Исидора Симијоновић и Амар Ћоровић. Комад је рађен по тексту Владимира Кецмановића, а у режији Дарка Бајића.

- Идеју смо тражили у заједничкој игри. Овде нема индивидуалнох улога. Ово је тимска представа. Фокусирали смо се на тимску енергију и форму - рекао је глумац Андрија Кузмановић након играња представе.

Он је казао да је представа јако захтјевна и исцрпљујућа, али иако је сада крај позоришне сезоне, жељели су да испоштују Бањалуку, те да ју и овдје одиграју.

Фестивал ће бити затворен сутра навече, када ће бити проглашени побједници, те одиграна представа “Ана Карењина” Новосадског позоришта, а у режији Дејана Пројковског.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана