Predstava “Osama - kasaba u Njujorku” odigrana u Banjaluci: Emotivna priča o prošlosti i sadašnjosti

Milanka Mitrić
Predstava “Osama - kasaba u Njujorku” odigrana u Banjaluci: Emotivna priča o prošlosti i sadašnjosti

Banjaluka - Predstava “Osama – kasaba u Njujorku”, Zvezdara teatra iz Beograda odigrana je večeras u Narodnom pozorištu Republike Srpske, na 23. Teatar festu “Petar Kočić”.

- Živopisna priča o bezbrižnom odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratom izazvana emigracija je iz forme romana pretočena na scenu. Narator u predstavi “skače” iz prošlosti u sadašnjost i obrnuto, pripovijedajući nam jednu, prije svega emotivnu priču kojoj ne manjka ni komičnog karaktera - naveo je selektor festivala Vladimir Đorđević o ovoj predstavi.

U predstavi igraju Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović. Komad je rađen po tekstu Vladimira Kecmanovića, a u režiji Darka Bajića.

- Ideju smo tražili u zajedničkoj igri. Ovde nema individualnoh uloga. Ovo je timska predstava. Fokusirali smo se na timsku energiju i formu - rekao je glumac Andrija Kuzmanović nakon igranja predstave.

On je kazao da je predstava jako zahtjevna i iscrpljujuća, ali iako je sada kraj pozorišne sezone, željeli su da ispoštuju Banjaluku, te da ju i ovdje odigraju.

Festival će biti zatvoren sutra naveče, kada će biti proglašeni pobjednici, te odigrana predstava “Ana Karenjina” Novosadskog pozorišta, a u režiji Dejana Projkovskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana