Представа Народног позоришта Српске отворила 15. "Дане малих ствари"

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Извођењем представе "Изгубљени у Бруклину" Народног позоришта Републике Српске, у Требињу је почео 15. фестивал "Дани малих ствари" у оквиру којег ће бити одигране још три представе.

Представа "Изгубљени у Бруклину" је сценско-филмска прича српских емиграната који су у потрази за бољим животом у Америци. Настала је по тексту Џоа Молера, у режији Владимира Ђорђевића, а улоге тумаче Жељко Еркић и Владимир Ђорђевић.

Глумац Народног позоришта Републике Српске Владимир Ђорђевић навео је да је представа на репертоару Народног позоришта већ низ година и да је доживјела 50. извођење.

"Мислим да је публика добро схватила поруку коју носи представа и аплауз којим смо награђени нам је потврда да је било заиста добро", рекао је Ђорђевић новинарима након синоћње представе у требињском Центру за културу.

Директор фестивала "Дани малих ствари" Жељко Милошевић изразио је задовољство што је фестивал отворен представом Народног позоришта Републике Српске, у години њиховог великог јубилеја - 90 година постојања, истичући да је увијек задовољство сарађивати са овом значајном установом културе.

"Веома ми је драго што су глумци испраћени великим аплаузом, са више бисева, што значи да је публика уживала у представи", рекао је Милошевић.

Он је подсјетио да фестивал слави 15 година постојања и истакао да су организатори поносни на све што су до сада урадили.

У оквиру фестивала, данас је на програму представа "Наши дани" - ауторски пројекат глумца и редитеља Радослава Миленковића по текстовима Радоја Домановића, а у продукцији "Процес театра" из Београда.

Представа "Игре богова" Позоришта Шабац и Сцене "Маска" биће изведена сутра, док ће фестивал затворити кабаретска представа "Едит Пјаф" ауторски пројекат Ђурђе Вукашиновић у продукцији Позоришта "Мачак" из Бањалуке.

Све представе почињу у 20.00 часова, а цијена улазнице је пет КМ.

Организатор фестивала је Културна сцена "Мале ствари" из Требиња, а покровитељи Градска управа, "Електропривреда Републике Српске" и пријатељи фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана