Predstava Narodnog pozorišta Srpske otvorila 15. "Dane malih stvari"

Srna
Foto: Srna

TREBINjE- Izvođenjem predstave "Izgubljeni u Bruklinu" Narodnog pozorišta Republike Srpske, u Trebinju je počeo 15. festival "Dani malih stvari" u okviru kojeg će biti odigrane još tri predstave.

Predstava "Izgubljeni u Bruklinu" je scensko-filmska priča srpskih emigranata koji su u potrazi za boljim životom u Americi. Nastala je po tekstu Džoa Molera, u režiji Vladimira Đorđevića, a uloge tumače Željko Erkić i Vladimir Đorđević.

Glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Vladimir Đorđević naveo je da je predstava na repertoaru Narodnog pozorišta već niz godina i da je doživjela 50. izvođenje.

"Mislim da je publika dobro shvatila poruku koju nosi predstava i aplauz kojim smo nagrađeni nam je potvrda da je bilo zaista dobro", rekao je Đorđević novinarima nakon sinoćnje predstave u trebinjskom Centru za kulturu.

Direktor festivala "Dani malih stvari" Željko Milošević izrazio je zadovoljstvo što je festival otvoren predstavom Narodnog pozorišta Republike Srpske, u godini njihovog velikog jubileja - 90 godina postojanja, ističući da je uvijek zadovoljstvo sarađivati sa ovom značajnom ustanovom kulture.

"Veoma mi je drago što su glumci ispraćeni velikim aplauzom, sa više biseva, što znači da je publika uživala u predstavi", rekao je Milošević.

On je podsjetio da festival slavi 15 godina postojanja i istakao da su organizatori ponosni na sve što su do sada uradili.

U okviru festivala, danas je na programu predstava "Naši dani" - autorski projekat glumca i reditelja Radoslava Milenkovića po tekstovima Radoja Domanovića, a u produkciji "Proces teatra" iz Beograda.

Predstava "Igre bogova" Pozorišta Šabac i Scene "Maska" biće izvedena sutra, dok će festival zatvoriti kabaretska predstava "Edit Pjaf" autorski projekat Đurđe Vukašinović u produkciji Pozorišta "Mačak" iz Banjaluke.

Sve predstave počinju u 20.00 časova, a cijena ulaznice je pet KM.

Organizator festivala je Kulturna scena "Male stvari" iz Trebinja, a pokrovitelji Gradska uprava, "Elektroprivreda Republike Srpske" i prijatelji festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana