Представа "Лице" премијерно 27. децембра у Народном позоришту РС

М. М.
Представа "Лице" премијерно 27. децембра у Народном позоришту РС
Foto: ГС | Представа "Лице" премијерно 27. децембра у Народном позоришту РС

БАЊАЛУКА - Народно позориште Републике Српске припрема нову представу "Лице", аутора Александра Галина, рађену у режији Радослава Миленковића, која ће 27. децембра премијерно бити одиграна на сцени "Петар Кочић".

Режисер комада Радослав Миленковић рекао је да се се овај комад разликује од комада бројних других (попут Кољаде, Разумовске и Богина), који су се бавили темама биједе у транзицији, мизерије и социјалног дна, у томе што је Галин писао о томе како је када си осуђен да будеш дио таквог свијета.

"Одједном смо добили комад у коме нису главни ликови отпуштени радници, него успешни људи. У тој социјалној структури ствар је, заправо, иста, а ради се о пропасти људскости. Потпуно је ишчезло људско лице и комад је, заправо, о томе како је твоје лице у контексту данашњег света угрожено и не постоји. Та дивна метафора, односно покушај да се врати своје право лице, које се, стицајем околности, изгубило, јесте суштина овог комада" изјавио је Миленковић.

У представи играју Александар Стојковић, Николина Фригановић, Љубиша Савановић и Смиљана Маринковић, а прва читаћа проба одржана је данас.

Сценографију потписује Драгана Пурковић Мацан, костимограф је Јелена Видовић, а лектор Наташа Кецман.  


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана