Predstava "Lice" premijerno 27. decembra u Narodnom pozorištu RS

M. M.
Predstava "Lice" premijerno 27. decembra u Narodnom pozorištu RS
Foto: GS | Predstava "Lice" premijerno 27. decembra u Narodnom pozorištu RS

BANjALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske priprema novu predstavu "Lice", autora Aleksandra Galina, rađenu u režiji Radoslava Milenkovića, koja će 27. decembra premijerno biti odigrana na sceni "Petar Kočić".

Režiser komada Radoslav Milenković rekao je da se se ovaj komad razlikuje od komada brojnih drugih (poput Koljade, Razumovske i Bogina), koji su se bavili temama bijede u tranziciji, mizerije i socijalnog dna, u tome što je Galin pisao o tome kako je kada si osuđen da budeš dio takvog svijeta.

"Odjednom smo dobili komad u kome nisu glavni likovi otpušteni radnici, nego uspešni ljudi. U toj socijalnoj strukturi stvar je, zapravo, ista, a radi se o propasti ljudskosti. Potpuno je iščezlo ljudsko lice i komad je, zapravo, o tome kako je tvoje lice u kontekstu današnjeg sveta ugroženo i ne postoji. Ta divna metafora, odnosno pokušaj da se vrati svoje pravo lice, koje se, sticajem okolnosti, izgubilo, jeste suština ovog komada" izjavio je Milenković.

U predstavi igraju Aleksandar Stojković, Nikolina Friganović, Ljubiša Savanović i Smiljana Marinković, a prva čitaća proba održana je danas.

Scenografiju potpisuje Dragana Purković Macan, kostimograf je Jelena Vidović, a lektor Nataša Kecman.  


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana