Представа "Госпођица" Народног позоришта Српске изведена у Београду

Срна
Представа "Госпођица" Народног позоришта Српске изведена у Београду

БЕОГРАД - Глумци Народног позоришта Републике Српске извели су вечерас представу "Госпођица" на великој сцени Народног позоришта у Београду.

Представу је, према дјелу Иве Андрића и драматизацији Вање Ејдус, режирала и адаптирала Ђурђа Тешић, а играли су глумци Слађана Зрнић, Наташа Иванчевић, Сњежана Мишић, Бојан Колопић, Данило Керкез, Белинда Стијак и Павле Павић.

Вања Ејдус рекла је да је рад на овој драматизацији започела још 2009. године, у интензивној сарадњи са режисером Ђурђом Тешић, "пробијајући се кроз густи материјал Андрићевих бравурозних мисли и увида".

Тешићева је истакла да "Госпођица" подсјећа на данашње вријеме које тлачи свакога и у коме нема савјести, у коме свако граби и сналази се само за себе, а новац је постао божанство.

Сценограф представе је Драгана Пурковић Мацан, костимограф Ивана Ристић, композитор Владимир Пејковић, док је за сценски покрет био задужен Емир Фејзић.

Гостовање позоришта се реализује у складу са Протоколом о сарадњи који су фебруара прошле године у Бањалуци потписали вршилац дужности директора Народног позоришта Републике Српске Дијана Грбић и управник Народног позоришта у Београду Светислав Гонцић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана