Predstava "Gospođica" Narodnog pozorišta Srpske izvedena u Beogradu

Srna
Predstava "Gospođica" Narodnog pozorišta Srpske izvedena u Beogradu

BEOGRAD - Glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske izveli su večeras predstavu "Gospođica" na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Predstavu je, prema djelu Ive Andrića i dramatizaciji Vanje Ejdus, režirala i adaptirala Đurđa Tešić, a igrali su glumci Slađana Zrnić, Nataša Ivančević, Snježana Mišić, Bojan Kolopić, Danilo Kerkez, Belinda Stijak i Pavle Pavić.

Vanja Ejdus rekla je da je rad na ovoj dramatizaciji započela još 2009. godine, u intenzivnoj saradnji sa režiserom Đurđom Tešić, "probijajući se kroz gusti materijal Andrićevih bravuroznih misli i uvida".

Tešićeva je istakla da "Gospođica" podsjeća na današnje vrijeme koje tlači svakoga i u kome nema savjesti, u kome svako grabi i snalazi se samo za sebe, a novac je postao božanstvo.

Scenograf predstave je Dragana Purković Macan, kostimograf Ivana Ristić, kompozitor Vladimir Pejković, dok je za scenski pokret bio zadužen Emir Fejzić.

Gostovanje pozorišta se realizuje u skladu sa Protokolom o saradnji koji su februara prošle godine u Banjaluci potpisali vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić i upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Svetislav Goncić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana