Представа “Госпођа министарка” у опроштајној посјети Бечу

Б.П.
Представа “Госпођа министарка” у опроштајној посјети Бечу

БАЊАЛУКА-Ансамбл представе „Госпођа министарка” у продукцији Народног позоришта Републике Српске, аутора Бранислава Нушића у режији Милице Краљ 19. марта наступиће на сцени Акцент театра у Бечу у опроштајној посјети од бечке публике.

Наступ ансамбла планиран је у 19.30 часова а режисерка Краљ тим поводом рекла је да Нушићева комедија безвремени комад актуелан за свако вријеме.

- Иза сваке Нушићеве реплике вреба мали човек који силно жели да се вине изнад своје какве-такве средине и да за њу, таква каква је, постане важан – ма колико то могло бити несвојствено његовом васпитању, образовању, традицији, то јест целокупном његовом бићу. Готово иза сваке Нушићеве реплике вреба понеки мали човек који би да му “најзад сване” ал’, ако би могло, без његовог сопственог великог ангажовања и уз мало рођачких веза, додворавања или подавања. Госпођу Поповићку сасвим случајно задеси власт. И колико силно не уме да се снађе толико силно се и труди. И она, која није ни покондирена тиква нити каква зла жена, почиње да се мења од силне жеље да буде достојна власти. На крају, она није претерано весела прилика. Госпа Живана ће тешко успети да се врати у свој стари живот, за који “свет мисли” да је мален и претрпан обичностима. Нушић је писац за кога време ради, он добија на актуелности. Оно што је писао пре сто година, готово као да је пренесено из наше свакодневице. Наравно, није баш много весело када схватите да је то што ви живите данас све већ бивало или било, али ако то обликује Нушић, онда се том горком схватању можете чак и слатко насмејати- рекла је Краљ.

Главне улоге играју Светлана Бојковић,  Ђорђе Марковић, Слађана Зрнић, Данило Керкез, Александар Стојковић, Горан Јокић, Гордана Милиновић, Раденка Шева, Зоран Станишић, Драгослав Медојевић и други...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана