Predstava “Gospođa ministarka” u oproštajnoj posjeti Beču

B.P.
Predstava “Gospođa ministarka” u oproštajnoj posjeti Beču

BANjALUKA-Ansambl predstave „Gospođa ministarka” u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske, autora Branislava Nušića u režiji Milice Kralj 19. marta nastupiće na sceni Akcent teatra u Beču u oproštajnoj posjeti od bečke publike.

Nastup ansambla planiran je u 19.30 časova a režiserka Kralj tim povodom rekla je da Nušićeva komedija bezvremeni komad aktuelan za svako vrijeme.

- Iza svake Nušićeve replike vreba mali čovek koji silno želi da se vine iznad svoje kakve-takve sredine i da za nju, takva kakva je, postane važan – ma koliko to moglo biti nesvojstveno njegovom vaspitanju, obrazovanju, tradiciji, to jest celokupnom njegovom biću. Gotovo iza svake Nušićeve replike vreba poneki mali čovek koji bi da mu “najzad svane” al’, ako bi moglo, bez njegovog sopstvenog velikog angažovanja i uz malo rođačkih veza, dodvoravanja ili podavanja. Gospođu Popovićku sasvim slučajno zadesi vlast. I koliko silno ne ume da se snađe toliko silno se i trudi. I ona, koja nije ni pokondirena tikva niti kakva zla žena, počinje da se menja od silne želje da bude dostojna vlasti. Na kraju, ona nije preterano vesela prilika. Gospa Živana će teško uspeti da se vrati u svoj stari život, za koji “svet misli” da je malen i pretrpan običnostima. Nušić je pisac za koga vreme radi, on dobija na aktuelnosti. Ono što je pisao pre sto godina, gotovo kao da je preneseno iz naše svakodnevice. Naravno, nije baš mnogo veselo kada shvatite da je to što vi živite danas sve već bivalo ili bilo, ali ako to oblikuje Nušić, onda se tom gorkom shvatanju možete čak i slatko nasmejati- rekla je Kralj.

Glavne uloge igraju Svetlana Bojković,  Đorđe Marković, Slađana Zrnić, Danilo Kerkez, Aleksandar Stojković, Goran Jokić, Gordana Milinović, Radenka Ševa, Zoran Stanišić, Dragoslav Medojević i drugi...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana