Представа “Феликс и Дорис” гостује у Народном позоришту РС

И. Б.
Представа “Феликс и Дорис” гостује у Народном позоришту РС

БАЊАЛУКА - Опера и театар “Мадленианум” са представом “Феликс и Дорис” аутора Била Манхофа, а у режији Оље Ђорђевић, наступиће у четвртак са почетком у 20 часова на великој сцени Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци.

Публика ће имати прилику да ужива у љубавној причи о двоје људи са маргине који кроз овај комад успијевају да пронађу не само љубав једно према другом, већ и себе саме, односно сопствене идентитете. Занимљиво је што се ова прича  развија кроз урнебесно комичне ситуације.

- Невероватну Дорис, нетипичну манекенку и глумицу, тумачи већ дугогодишња љубимица публике “Мадленианума”, изванредна Вања Милачић. Њен партнер Феликс, неостварени писац у комаду је гост из Суботице, првак њиховог театра, фантастични Владимир Грбић - наведено је у опису комада.

Комад је смјештен у шездесете године 20. вијека, а оживљен је и у култном филму “The Owl and the Pussycat”  гдје су главне улоге тумачили Барбра Стрејсенд и Џорџ Сегал.

Директорка драме “Мадленианума” Ана Радивојевић-Здравковић истакла је да у времену у којем смо притиснути окретању ка најличнијим питањима и у којем је на тешко објашњив начин лично прерасло глобално, на репертоар свог позоришта госпођа Мадлена Цептер поставља дуодраму “Феликс и Дорис”.

- Није ли задатак свих нас да борбу са лажљивим светом започнемо од себе самих? Јунаци представе “Феликс и Дорис” управо то чине. Лепота приче јесте у томе што њих двоје крећући се ка сопственој истини то чине уз подршку оног другог. На том путу иду од непријатељства преко егзалтиране заљубљености и одустајања од живота до људског сједињења. Овај комад нас подсећа да је највећа вредност која постоји у нашем свету управо човек - навела је Радивојевић-Здравковић.

Истакла је да “Феликс и Дорис” доноси публици не само топлину и романтику, већ и повод за урнебесни смијех скоро без престанка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана