Predstava “Feliks i Doris” gostuje u Narodnom pozorištu RS

I. B.
Predstava “Feliks i Doris” gostuje u Narodnom pozorištu RS

BANjALUKA - Opera i teatar “Madlenianum” sa predstavom “Feliks i Doris” autora Bila Manhofa, a u režiji Olje Đorđević, nastupiće u četvrtak sa početkom u 20 časova na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.

Publika će imati priliku da uživa u ljubavnoj priči o dvoje ljudi sa margine koji kroz ovaj komad uspijevaju da pronađu ne samo ljubav jedno prema drugom, već i sebe same, odnosno sopstvene identitete. Zanimljivo je što se ova priča  razvija kroz urnebesno komične situacije.

- Neverovatnu Doris, netipičnu manekenku i glumicu, tumači već dugogodišnja ljubimica publike “Madlenianuma”, izvanredna Vanja Milačić. Njen partner Feliks, neostvareni pisac u komadu je gost iz Subotice, prvak njihovog teatra, fantastični Vladimir Grbić - navedeno je u opisu komada.

Komad je smješten u šezdesete godine 20. vijeka, a oživljen je i u kultnom filmu “The Owl and the Pussycat”  gdje su glavne uloge tumačili Barbra Strejsend i Džordž Segal.

Direktorka drame “Madlenianuma” Ana Radivojević-Zdravković istakla je da u vremenu u kojem smo pritisnuti okretanju ka najličnijim pitanjima i u kojem je na teško objašnjiv način lično preraslo globalno, na repertoar svog pozorišta gospođa Madlena Cepter postavlja duodramu “Feliks i Doris”.

- Nije li zadatak svih nas da borbu sa lažljivim svetom započnemo od sebe samih? Junaci predstave “Feliks i Doris” upravo to čine. Lepota priče jeste u tome što njih dvoje krećući se ka sopstvenoj istini to čine uz podršku onog drugog. Na tom putu idu od neprijateljstva preko egzaltirane zaljubljenosti i odustajanja od života do ljudskog sjedinjenja. Ovaj komad nas podseća da je najveća vrednost koja postoji u našem svetu upravo čovek - navela je Radivojević-Zdravković.

Istakla je da “Feliks i Doris” donosi publici ne samo toplinu i romantiku, već i povod za urnebesni smijeh skoro bez prestanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana