Позоришни фестивал отвара представа „Ајнштајнова издаја“

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Двадесети позоришни фестивал „Дани комедије“ у Бијељини ће 17. маја отворити представа „Ајнштајнова издаја“ Агенције „Сцена“ из Београда јер је због болести једног од глумаца морала бити замијењена првобитно најављена представа „Шупљи камен“.

То је објавио организатор фестивала Центар за културу „Семберија“ на својој интернет страници.

Представа „Ајнштајнова издаја“ рађена је по тексту Ерика Емануела Шмита, у режији Андрее Аде Лазић, а играју Небојша Дугалић, Бранислав Зеремски и Јован Јелисавчић.

До 21. маја публици у Бијељини биће приказано пет представа из Србије и Републике Српске.

Представа „Истина“ Градског позоришта „Јазавац“ из Бањалуке, према тексту Флориана Зедера, у режији Жељка Стјепановића, у којој играју Жељко Стјепановић, ЛЈубиша Савановић, Александра Спасојевић и Драгана Марић, биће приказана 18. маја.

Наредне вечери биће одиграна представа „Импресарија“ из Београда и Ареус Арта Врање „Чорба од канаринца“, за коју је текст урадио Милош Радовић, а режију Сташа Копривица, биће одиграна 19. маја у извођењу Мине Лазаревић и ЛЈубомира Бандовића.

У четвртак, 20. маја, биће одиграна представа „Ја(о) мени“ Југоарта из Београда у којој текст и режију потписује Велимир Теча, а играју Срђан Ивановић и Мина Лазаревић.

Бијељинске „Дане комедије“ ће наредне вечери затворити представа „Странци у ноћи“ Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке по тексту Ане Ђорђевић и у режији Слађане Килибарда, у којој играју Слађана Зрнић, Николина Фригановић, Милка Брђанин, Борис Шавија, Жељко Еркић, Владимир Ђорђевић, Рок Радиша и Софија Ристић.

Фестивал ће бити одржан у великој сали Центра за културу уз поштовање свих епидемиолошких мјера и ограничен број мјеста.

Цијене улазница су од 15 до 20 КМ, а цијена комплета улазница 65 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана