Pozorišni festival otvara predstava „Ajnštajnova izdaja“

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA - Dvadeseti pozorišni festival „Dani komedije“ u Bijeljini će 17. maja otvoriti predstava „Ajnštajnova izdaja“ Agencije „Scena“ iz Beograda jer je zbog bolesti jednog od glumaca morala biti zamijenjena prvobitno najavljena predstava „Šuplji kamen“.

To je objavio organizator festivala Centar za kulturu „Semberija“ na svojoj internet stranici.

Predstava „Ajnštajnova izdaja“ rađena je po tekstu Erika Emanuela Šmita, u režiji Andree Ade Lazić, a igraju Nebojša Dugalić, Branislav Zeremski i Jovan Jelisavčić.

Do 21. maja publici u Bijeljini biće prikazano pet predstava iz Srbije i Republike Srpske.

Predstava „Istina“ Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banjaluke, prema tekstu Floriana Zedera, u režiji Željka Stjepanovića, u kojoj igraju Željko Stjepanović, LJubiša Savanović, Aleksandra Spasojević i Dragana Marić, biće prikazana 18. maja.

Naredne večeri biće odigrana predstava „Impresarija“ iz Beograda i Areus Arta Vranje „Čorba od kanarinca“, za koju je tekst uradio Miloš Radović, a režiju Staša Koprivica, biće odigrana 19. maja u izvođenju Mine Lazarević i LJubomira Bandovića.

U četvrtak, 20. maja, biće odigrana predstava „Ja(o) meni“ Jugoarta iz Beograda u kojoj tekst i režiju potpisuje Velimir Teča, a igraju Srđan Ivanović i Mina Lazarević.

Bijeljinske „Dane komedije“ će naredne večeri zatvoriti predstava „Stranci u noći“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke po tekstu Ane Đorđević i u režiji Slađane Kilibarda, u kojoj igraju Slađana Zrnić, Nikolina Friganović, Milka Brđanin, Boris Šavija, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Sofija Ristić.

Festival će biti održan u velikoj sali Centra za kulturu uz poštovanje svih epidemioloških mjera i ograničen broj mjesta.

Cijene ulaznica su od 15 do 20 KM, a cijena kompleta ulaznica 65 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana