Позоришни фестивал “Љубица” у Градишци: “Миропомазани” за почетак

И. Б.
Позоришни фестивал “Љубица” у Градишци: “Миропомазани” за почетак

ГРАДИШКА - Представа “Миропомазани” аутора Зорана Тодоровића, а у режији Слободана Перишића вечерас од 20 часова отвориће први Позоришни фестивал “Љубица” у Градском позоришту Градишка, који организују у знак сјећања на прву професионалну глумицу Љубицу Стефановић Лазић из Градишке.

Ово је уједно и премијерно приказивање комада “Миропомазани” у којем насловну улогу игра Александар Стојковић Пикси, а уз њега глуме и Бојан Колопић, Сњежана Мишић, те Адмир Мешић.

Фестивал је такмичарског карактера, а трајаће до 23. маја. У оквиру  програма биће одигране још четири представе, а публика ће имати прилику да погледа и изложбу о Љубици Стефановић Лазић. Такође, љубитељи театра имаће прилику да током фестивала уживају у музичким концертима па ће након извођења комада “Миропомазани” вечерас од 22 часа на Љетној позорници наступити бенд “Стрингси”, док ће на затварању 23. маја од 22 часа концерт одржати “КАЗОО” бенд.

У суботу од 20 часова наступиће ансамбл Позоришта Приједор са представом “Кућа на брду” аутора Слободана Стојановића, а у режији Марка Вукосава. Наредног дана, у недјељу од 20 часова публика ће моћи да ужива у комаду “Бањалука” Градског позоришта “Јазавац” који је рађен у режији Николе Бундала.

Комад “Госпођица” Народног позоришта Републике Српске рађен по тексту Иве Андрића, а у режији Ђурђе Тешић биће одигран у понедјељак од 20 часова. Фестивал “Љубица” затвориће представа “Хасанагиница” рађена у копродукцији Градског позоришта Семберија из Бијељине и Народног позоришта Републике Српске. Ова представа настала је према тексту Љубомира Симовића, а у режији Душана Тузланчића. Након представе биће проглашен побједник фестивала.

Директор фестивала је Златан Видовић, глумац и директор Градског позоришта Градишка, а селектор је првак драме Народног позоришта РС Жељко Стјепановић.  Стручни жири чине Наташа Дракулић, Гвозден Ђурић и Радослав Лале Павловић.

Након свих представа биће организовани округли столови на којима ће публика имати прилику да разговара са глумцима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана