Pozorišni festival “Ljubica” u Gradišci: “Miropomazani” za početak

I. B.
Pozorišni festival “Ljubica” u Gradišci: “Miropomazani” za početak

GRADIŠKA - Predstava “Miropomazani” autora Zorana Todorovića, a u režiji Slobodana Perišića večeras od 20 časova otvoriće prvi Pozorišni festival “Ljubica” u Gradskom pozorištu Gradiška, koji organizuju u znak sjećanja na prvu profesionalnu glumicu Ljubicu Stefanović Lazić iz Gradiške.

Ovo je ujedno i premijerno prikazivanje komada “Miropomazani” u kojem naslovnu ulogu igra Aleksandar Stojković Piksi, a uz njega glume i Bojan Kolopić, Snježana Mišić, te Admir Mešić.

Festival je takmičarskog karaktera, a trajaće do 23. maja. U okviru  programa biće odigrane još četiri predstave, a publika će imati priliku da pogleda i izložbu o Ljubici Stefanović Lazić. Takođe, ljubitelji teatra imaće priliku da tokom festivala uživaju u muzičkim koncertima pa će nakon izvođenja komada “Miropomazani” večeras od 22 časa na Ljetnoj pozornici nastupiti bend “Stringsi”, dok će na zatvaranju 23. maja od 22 časa koncert održati “KAZOO” bend.

U subotu od 20 časova nastupiće ansambl Pozorišta Prijedor sa predstavom “Kuća na brdu” autora Slobodana Stojanovića, a u režiji Marka Vukosava. Narednog dana, u nedjelju od 20 časova publika će moći da uživa u komadu “Banjaluka” Gradskog pozorišta “Jazavac” koji je rađen u režiji Nikole Bundala.

Komad “Gospođica” Narodnog pozorišta Republike Srpske rađen po tekstu Ive Andrića, a u režiji Đurđe Tešić biće odigran u ponedjeljak od 20 časova. Festival “Ljubica” zatvoriće predstava “Hasanaginica” rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta Semberija iz Bijeljine i Narodnog pozorišta Republike Srpske. Ova predstava nastala je prema tekstu Ljubomira Simovića, a u režiji Dušana Tuzlančića. Nakon predstave biće proglašen pobjednik festivala.

Direktor festivala je Zlatan Vidović, glumac i direktor Gradskog pozorišta Gradiška, a selektor je prvak drame Narodnog pozorišta RS Željko Stjepanović.  Stručni žiri čine Nataša Drakulić, Gvozden Đurić i Radoslav Lale Pavlović.

Nakon svih predstava biće organizovani okrugli stolovi na kojima će publika imati priliku da razgovara sa glumcima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana