Почиње “Сњешково” у Дјечијем позоришту Републике Српске: Кућа снова спремна за малишане

И. Б.
Почиње “Сњешково” у Дјечијем позоришту Републике Српске: Кућа снова спремна за малишане

БАЊАЛУКА - Представом “Маша и медо” на радост малишана почиње сњежна чаролија “Сњешково”, у организацији Дјечијег позоришта Републике Српске.

Симболично отварање “Сњешкова” биће уприличено данас у 17.30 часова, а од 18 часова малишани ће моћи да уживају у  занимљивој представи.

Из Дјечијег позоришта РС истакли су да је због деликатне епидемиолошке ситуације овогодишња манифестација осмишљена као визуелно-сценографски угођај испред главног улаза у позориште.

- Два велика бијела поларна медвједа, постављена на љуљашке у шуми од јелки, ликови су и јунаци који ће дочекивати  малишане на улазу у позориште, а два “жива” Сњешка Бијелића пожељеће им добродошлицу - саопштили су из Дјечијег позоришта.

Како су нагласили, и у самом позоришту изграђена је визуелна бајка од свјетлости и украса, што ће допринијети празничној атмосфери.

- Како није могуће организовати радионице сликања, читања бајки, припрему слаткиша, школе плеса и остале садржаје који су одушевљавали дјецу ранијих година, програм овогодишњег “Сњешкова” су редовне представе са репертоара Дјечијег позоришта, које ће се играти четвртком, петком и суботом у 18, односно недјељом у 11 часова - навели су из Дјечијег позоришта.

Додали су да ће главни јунак Сњешко Бијелић сачувати дух ранијих манифестација у “Сњешкову”, јер ће послије сваке представе даривати дјецу.

- Одлука да се упркос  тешким околностима изгради сњежни град мотивисана је намјером да национални театар не изневјери малишане и њихове родитеље у мјесецу дјечијих радости. Даривање, као племенити људски чин, оно је што мора бити снага и вјера да смо заједно и у овим тешким временима - објаснили су из ДПРС.

Дјеци ће бити приређена и поклон-књига “Медна каша грофице Берте”, Александра Диме, у преводу Ранка Рисојевића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана