Počinje “Snješkovo” u Dječijem pozorištu Republike Srpske: Kuća snova spremna za mališane

I. B.
Počinje “Snješkovo” u Dječijem pozorištu Republike Srpske: Kuća snova spremna za mališane

BANjALUKA - Predstavom “Maša i medo” na radost mališana počinje snježna čarolija “Snješkovo”, u organizaciji Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Simbolično otvaranje “Snješkova” biće upriličeno danas u 17.30 časova, a od 18 časova mališani će moći da uživaju u  zanimljivoj predstavi.

Iz Dječijeg pozorišta RS istakli su da je zbog delikatne epidemiološke situacije ovogodišnja manifestacija osmišljena kao vizuelno-scenografski ugođaj ispred glavnog ulaza u pozorište.

- Dva velika bijela polarna medvjeda, postavljena na ljuljaške u šumi od jelki, likovi su i junaci koji će dočekivati  mališane na ulazu u pozorište, a dva “živa” Snješka Bijelića poželjeće im dobrodošlicu - saopštili su iz Dječijeg pozorišta.

Kako su naglasili, i u samom pozorištu izgrađena je vizuelna bajka od svjetlosti i ukrasa, što će doprinijeti prazničnoj atmosferi.

- Kako nije moguće organizovati radionice slikanja, čitanja bajki, pripremu slatkiša, škole plesa i ostale sadržaje koji su oduševljavali djecu ranijih godina, program ovogodišnjeg “Snješkova” su redovne predstave sa repertoara Dječijeg pozorišta, koje će se igrati četvrtkom, petkom i subotom u 18, odnosno nedjeljom u 11 časova - naveli su iz Dječijeg pozorišta.

Dodali su da će glavni junak Snješko Bijelić sačuvati duh ranijih manifestacija u “Snješkovu”, jer će poslije svake predstave darivati djecu.

- Odluka da se uprkos  teškim okolnostima izgradi snježni grad motivisana je namjerom da nacionalni teatar ne iznevjeri mališane i njihove roditelje u mjesecu dječijih radosti. Darivanje, kao plemeniti ljudski čin, ono je što mora biti snaga i vjera da smo zajedno i u ovim teškim vremenima - objasnili su iz DPRS.

Djeci će biti priređena i poklon-knjiga “Medna kaša grofice Berte”, Aleksandra Dime, u prevodu Ranka Risojevića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana