Почео 2. Фестивал позоришта "Љубица" у Градишци: "Повратак" за почетак

ГС
Почео 2. Фестивал позоришта "Љубица" у Градишци: "Повратак" за почетак

ГРАДИШКА - Монодрамом "Повратак", у извођењу глумца Златана Видовића, почео је други Фестивал позоришта Републике Српске "Љубица" у Градишци.

У наредне четири такмичарске фестивалске вечери Градишка публика моћи ће уживати у најбољим представама позоришта из Републике Српске, по избору селектора Фестивала Жељка Еркића.

Представа "Истина" Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке, на програму је у сриједу, док ће идући дан бити одиграна представа Градског позоришта Семберија "Певање и ћутање Софке Николић". Такмичарски дио фестивала биће затворен у петак представом "Каубоји" Позоришта Приједор.

Фестивал ће бити завршен у суботу додјелом награда овогодишњим лауреатима, а у ревијалном дијелу фестивала београдски глумци Вук Костић и Слобода Мићаловић извешће представу "Дечије повреде".

Други Фестивал позоришта Републике Српске "Љубица", који се одржава у градишком Културном центру, организује Градско позориште Градишка у сарадњи са градом Градишка и Министарством просвјете и културе Републике Српске.

Фестивал носи име прве професионалне глумице у БиХ Љубице Лазић Стефановић, рођене у Градишци, 1888. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана