Počeo 2. Festival pozorišta "Ljubica" u Gradišci: "Povratak" za početak

GS
Počeo 2. Festival pozorišta "Ljubica" u Gradišci: "Povratak" za početak

GRADIŠKA - Monodramom "Povratak", u izvođenju glumca Zlatana Vidovića, počeo je drugi Festival pozorišta Republike Srpske "Ljubica" u Gradišci.

U naredne četiri takmičarske festivalske večeri Gradiška publika moći će uživati u najboljim predstavama pozorišta iz Republike Srpske, po izboru selektora Festivala Željka Erkića.

Predstava "Istina" Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke, na programu je u srijedu, dok će idući dan biti odigrana predstava Gradskog pozorišta Semberija "Pevanje i ćutanje Sofke Nikolić". Takmičarski dio festivala biće zatvoren u petak predstavom "Kauboji" Pozorišta Prijedor.

Festival će biti završen u subotu dodjelom nagrada ovogodišnjim laureatima, a u revijalnom dijelu festivala beogradski glumci Vuk Kostić i Sloboda Mićalović izvešće predstavu "Dečije povrede".

Drugi Festival pozorišta Republike Srpske "Ljubica", koji se održava u gradiškom Kulturnom centru, organizuje Gradsko pozorište Gradiška u saradnji sa gradom Gradiška i Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

Festival nosi ime prve profesionalne glumice u BiH Ljubice Lazić Stefanović, rođene u Gradišci, 1888. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana