Почео 19. Фестивал омладинских позоришта РС у Рудом: "Женско срце у шињелу" одушевило публику

И. Б.
Почео 19. Фестивал омладинских позоришта РС у Рудом: "Женско срце у шињелу" одушевило публику

РУДО - Представа "Женско срце у шињелу", у режији Мирјане Карановић, у извођењу Театра Славија и ЦЗК "Влада Дивљан" из Београда отворила је 19. Фестивал омладинских позоришта Републике Српске, који се ове године први пут одржава у Рудом.

Уз придржавање свих прописаних мјера глумци су успјели да створе позоришну чаролију. Љубитељи позоришта имали су прилику да уживају у причама из прошлости. Сјајне глумице су дочарале три храбре жене Милунку Савић, Надежду Петровић и Флори Сандес.

Београдска глумица Нина Граховац свечано је отворила манифестацију у Дому културе указавши на значај квалитетних фестивала који се организују у мањим срединама.

Према ријечима организатора, програм Фестивала је врло богат, а становници Рудог и околних мјеста ће имати прилику да уживају у позоришним остварењима младих стваралаца из цијеле Српске, као и гостујућој позоришној представи младих умјетника из Ћуприје.

Зворничко драмско позориште Зворник преставиће се данас у 17 часова комадом "Неко је украо сунце", у оквиру такмичарског програма фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана