Počeo 19. Festival omladinskih pozorišta RS u Rudom: "Žensko srce u šinjelu" oduševilo publiku

I. B.
Počeo 19. Festival omladinskih pozorišta RS u Rudom: "Žensko srce u šinjelu" oduševilo publiku

RUDO - Predstava "Žensko srce u šinjelu", u režiji Mirjane Karanović, u izvođenju Teatra Slavija i CZK "Vlada Divljan" iz Beograda otvorila je 19. Festival omladinskih pozorišta Republike Srpske, koji se ove godine prvi put održava u Rudom.

Uz pridržavanje svih propisanih mjera glumci su uspjeli da stvore pozorišnu čaroliju. Ljubitelji pozorišta imali su priliku da uživaju u pričama iz prošlosti. Sjajne glumice su dočarale tri hrabre žene Milunku Savić, Nadeždu Petrović i Flori Sandes.

Beogradska glumica Nina Grahovac svečano je otvorila manifestaciju u Domu kulture ukazavši na značaj kvalitetnih festivala koji se organizuju u manjim sredinama.

Prema riječima organizatora, program Festivala je vrlo bogat, a stanovnici Rudog i okolnih mjesta će imati priliku da uživaju u pozorišnim ostvarenjima mladih stvaralaca iz cijele Srpske, kao i gostujućoj pozorišnoj predstavi mladih umjetnika iz Ćuprije.

Zvorničko dramsko pozorište Zvornik prestaviće se danas u 17 časova komadom "Neko je ukrao sunce", u okviru takmičarskog programa festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana