Пале: Одиграна представа “186. степеник”

Срна
Пале: Одиграна представа “186. степеник”

ПАЛЕ - Студентско позориште Пале вечерас је у Културном центру на Палама извело представу “186. степеник”, коју је режирао Немања Костић по тексту Борислава Пекића, заснованом на истинитим догађајима о нацистичком концентрационом логору Маутхаузен.

Директор паљанског Студентског позоришта Вељко Ђоковић рекао је новинарима да је представа ментално јако тешка и носи изузетно трагичну али истиниту поруку да никада не знате које истине или лажи су скривене у вама док у тренутку неког афекта, неког бола претјераног то не изађе на видјело.

“И онда постаје све јасно. То је суштина представе и порука да истина увијек боли”, навео је Ђоковић.

Ђоковић је истакао да су захваљујући финансијској помоћи од општине Пале наставили са радом позоришта, те да су у плану нови пројекти и представе.

Глумац Никола Ђокић рекао је да у представи игра бившег логораша Емануела Голдмана и кроз тај лик покушава да покаже сву патњу логораша Маутхаузена давне 1943. године, коју су пролазили.

Он наводи да је вечерас било 50. јубиларно извођење на шта су јако поносни као Студентско позориште јер у свијету аматерских позоришта, тешко је да иједна представа доживи 50 извођење.

Ђокић каже да је Студентско позориште Пале са представом “186. степеник” освојио бројне награда за најбољу режију, за најбољу колективну игру дана...

Представа је била хуманитарног карактера, сви који су жељели могли су у холу Културног центра да донирају средства за помоћ Јелени Мухаремовић са Пала која болује од мултипла склерозе, а самохрана је мајка и живи са десетогодишњим сином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана