Pale: Odigrana predstava “186. stepenik”

Srna
Pale: Odigrana predstava “186. stepenik”

PALE - Studentsko pozorište Pale večeras je u Kulturnom centru na Palama izvelo predstavu “186. stepenik”, koju je režirao Nemanja Kostić po tekstu Borislava Pekića, zasnovanom na istinitim događajima o nacističkom koncentracionom logoru Mauthauzen.

Direktor paljanskog Studentskog pozorišta Veljko Đoković rekao je novinarima da je predstava mentalno jako teška i nosi izuzetno tragičnu ali istinitu poruku da nikada ne znate koje istine ili laži su skrivene u vama dok u trenutku nekog afekta, nekog bola pretjeranog to ne izađe na vidjelo.

“I onda postaje sve jasno. To je suština predstave i poruka da istina uvijek boli”, naveo je Đoković.

Đoković je istakao da su zahvaljujući finansijskoj pomoći od opštine Pale nastavili sa radom pozorišta, te da su u planu novi projekti i predstave.

Glumac Nikola Đokić rekao je da u predstavi igra bivšeg logoraša Emanuela Goldmana i kroz taj lik pokušava da pokaže svu patnju logoraša Mauthauzena davne 1943. godine, koju su prolazili.

On navodi da je večeras bilo 50. jubilarno izvođenje na šta su jako ponosni kao Studentsko pozorište jer u svijetu amaterskih pozorišta, teško je da ijedna predstava doživi 50 izvođenje.

Đokić kaže da je Studentsko pozorište Pale sa predstavom “186. stepenik” osvojio brojne nagrada za najbolju režiju, za najbolju kolektivnu igru dana...

Predstava je bila humanitarnog karaktera, svi koji su željeli mogli su u holu Kulturnog centra da doniraju sredstva za pomoć Jeleni Muharemović sa Pala koja boluje od multipla skleroze, a samohrana je majka i živi sa desetogodišnjim sinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana