“Ожалошћена породица” одиграна на 65. Фестивалу фестивала у Требињу

Г.С.
“Ожалошћена породица” одиграна на 65. Фестивалу фестивала у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Представа “Ожалошћена породица” у извођењу Позоришта “Стеван Сремац” из Црвенке одиграна је друге фестивалске вечери на сцени Културног центра Требиње у оквиру 65. Фестивала фестивала.

Публика је у четвртак навече уживала у комаду који је рађен по тексту Бранислава Нушића, а у режији Игора Павловића. Нушићеве ликове и данас лако препознајемо као похлепне, примитивне, саможиве лицемјере.

За протагонисту вечери жири публике одабрао је Зорана Радуловића, који је у представи тумачио лик Агатона.

Поред Радуловића, у представи су играли и Цвијета Јовановић Мучалица, Гордана Мештер, Милан Иванић, Јована Радуловић, Милорад Бјелан, Биљана Бјелан, Драгољуб Јововић и Милијана Калуђеровић.

У оквиру пратећег програма фестивала у Културном центру одржана је промоција књиге “Народно позориште у огледалу времена” ауторке Јелице Стевановић.

О књизи су, поред ауторке, говорили Весна Буројевић, директор Позоришног музеја Србије и професор Милован Здравковић.

Такође, у Галерији Културног центра Требиње отворена је изложба “Позоришна маска - Провокативна лица” аутора Филипа Цветковића.

Ни ове године на улицама Требиња неће изостати музичко-сценски перформанси Улично позориште - пучки театар “Ибијево ћоше” у извођењу глумаца и осталих умјетника из позоришта која наступају у званичном програму. Краљ Иби је, по традицији, глумац Дарко Куртовић, а организатор и редитељ програма Ана Григоровић из Београда.

Требињска публика вечерас ће моћи да погледа комад “Антигона” “Диван театра” из Загреба, а сутра, у недјељу, уживаће у представи “Гласови”, коју игра ансамбл “Чекори позоришта” из Скопља.

Све представе “Фестивала фестивала” играју се у позоришној сали Културног центра са почетком у 20.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана