“Ožalošćena porodica” odigrana na 65. Festivalu festivala u Trebinju

G.S.
“Ožalošćena porodica” odigrana na 65. Festivalu festivala u Trebinju

TREBINjE - Predstava “Ožalošćena porodica” u izvođenju Pozorišta “Stevan Sremac” iz Crvenke odigrana je druge festivalske večeri na sceni Kulturnog centra Trebinje u okviru 65. Festivala festivala.

Publika je u četvrtak naveče uživala u komadu koji je rađen po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Igora Pavlovića. Nušićeve likove i danas lako prepoznajemo kao pohlepne, primitivne, samožive licemjere.

Za protagonistu večeri žiri publike odabrao je Zorana Radulovića, koji je u predstavi tumačio lik Agatona.

Pored Radulovića, u predstavi su igrali i Cvijeta Jovanović Mučalica, Gordana Mešter, Milan Ivanić, Jovana Radulović, Milorad Bjelan, Biljana Bjelan, Dragoljub Jovović i Milijana Kaluđerović.

U okviru pratećeg programa festivala u Kulturnom centru održana je promocija knjige “Narodno pozorište u ogledalu vremena” autorke Jelice Stevanović.

O knjizi su, pored autorke, govorili Vesna Burojević, direktor Pozorišnog muzeja Srbije i profesor Milovan Zdravković.

Takođe, u Galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena je izložba “Pozorišna maska - Provokativna lica” autora Filipa Cvetkovića.

Ni ove godine na ulicama Trebinja neće izostati muzičko-scenski performansi Ulično pozorište - pučki teatar “Ibijevo ćoše” u izvođenju glumaca i ostalih umjetnika iz pozorišta koja nastupaju u zvaničnom programu. Kralj Ibi je, po tradiciji, glumac Darko Kurtović, a organizator i reditelj programa Ana Grigorović iz Beograda.

Trebinjska publika večeras će moći da pogleda komad “Antigona” “Divan teatra” iz Zagreba, a sutra, u nedjelju, uživaće u predstavi “Glasovi”, koju igra ansambl “Čekori pozorišta” iz Skoplja.

Sve predstave “Festivala festivala” igraju se u pozorišnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 20.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana