Отворена “Нушићијада”

Срна
Отворена “Нушићијада”

БЕОГРАД - Министар трговине, туризма и телекомуникација Србија Татјана Матић отворила је вечерас у Ивањици 12. ивањички фестивал културе, хумора и забаве “Нушићијаду”, која се одржава под слоганом “Када маске падну - Нушић наступа”.

Матићева је поручила да грађани Ивањице имају разлога да буду поносни и на ову манифестацију и на јубилеј - 70 година позоришне културе у том граду.

“Значај манифестације огледа се пре свега у дугој традицији неговања сећања на Бранислава Нушића и његова ненадмашна дела, али такође и у напорима локалне заједнице која посвећено и поносно годинама развија фестивал и представља свој национални и културни идентитет”, рекла је Матићева.

Она је истакла да је ивањички крај туристички драгуљ Србије и пионир у сеоском туризму, што је препознао и УНЕСКО који је планину Голију уврстио у једини природни резерват биосфере у Србији.

Званичном отварању “Нушићијаде” претходила је традиционална парада костимираних грађана и симболична предаја кључева глумцу који је оживио лик великог Бранислава Нушића, преносе београдски медији.

У два фестивалска дана биће играно по неколико представа за дјецу и одрасле, припремљене су бројне радионице и изложбе, а вечерњи часови резервисани су за музичке концерте.

Фестивал се завршава у недјељу, 29. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана