Otvorena “Nušićijada”

Srna
Otvorena “Nušićijada”

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbija Tatjana Matić otvorila je večeras u Ivanjici 12. ivanjički festival kulture, humora i zabave “Nušićijadu”, koja se održava pod sloganom “Kada maske padnu - Nušić nastupa”.

Matićeva je poručila da građani Ivanjice imaju razloga da budu ponosni i na ovu manifestaciju i na jubilej - 70 godina pozorišne kulture u tom gradu.

“Značaj manifestacije ogleda se pre svega u dugoj tradiciji negovanja sećanja na Branislava Nušića i njegova nenadmašna dela, ali takođe i u naporima lokalne zajednice koja posvećeno i ponosno godinama razvija festival i predstavlja svoj nacionalni i kulturni identitet”, rekla je Matićeva.

Ona je istakla da je ivanjički kraj turistički dragulj Srbije i pionir u seoskom turizmu, što je prepoznao i UNESKO koji je planinu Goliju uvrstio u jedini prirodni rezervat biosfere u Srbiji.

Zvaničnom otvaranju “Nušićijade” prethodila je tradicionalna parada kostimiranih građana i simbolična predaja ključeva glumcu koji je oživio lik velikog Branislava Nušića, prenose beogradski mediji.

U dva festivalska dana biće igrano po nekoliko predstava za djecu i odrasle, pripremljene su brojne radionice i izložbe, a večernji časovi rezervisani su za muzičke koncerte.

Festival se završava u nedjelju, 29. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana